Zöldövezet Program

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány által szervezett Zöldövezet programot tizenegyedik alkalommal hirdetik meg. A civil szervezetek február 10-ig küldhetik el pályázataikat.

 
A támogatás összértéke 680.000 lej – projektenként legtöbb 9000 lej pályázható a Városi zöldövezetek komponensben, valamint 20.000 lej a Védett területek komponensben.
 
„A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány tíz éve támogatja az életminőségünk javítását célzó környezetvédelmi és oktatási projekteket, a Zöldövezet program keretében. Az első évtized mérlege pozitív, főként, mivel lenyűgöző számú, 170000 fiatalt mozgósított a program. A program 11. kiadását azzal a meggyőződéssel indítjuk el, hogy az önkéntesek erőfeszítései nagyban hozzájárulnak majd a közösségek életének jobbításához, valamint a következő generációk jövőjének élhetővé tételéhez” – nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.
 
A civil szervezetek 2016. február 10-ig küldhetik el környezetvédelmi témájú pályázataikat a program két összetevőjének – a Városi zöldövezetek és a Védett területek – keretében. A beküldött pályázatok elbírálására és a nyertesek kihirdetésére március végén kerül sor.
 
A Városi zöldövezetek komponens keretében azon projektek nyernek támogatást, amelyek célja városokban található zöldövezetek felújítása vagy létrehozása a helyi közösségek aktív részvételével, valamint ezen közösségek bevonása különböző környezetvédelmi tevékenységekbe.
 
A Védett területek programösszetevő esetében olyan pályázatokat várnak, amelyek célul tűzték ki a romániai védett területek népszerűsítését a helyi közösségek körében. Ezen programösszetevő esetében a civil szervezetek más szervezetekkel, közintézményekkel, valamint a védett területek kezelőivel partnerségben pályázhatnak.

Sajtókapcsolat, információ:
 
Felméri Erzsébet, MOL Románia, telefon: 0264-407624, @: efelmeri@molromania.ro;
Cseke Andrea, Polgár-Társ Alapítvány, telefon: 0266-310678, @: andreacs@repf.ro