Udvarhely Napok 2017. május 26. és június 2. között

Székelyudvarhelyen a város ünnepét idén május 26. és június 2. között tartják, a szervezők a rendezvénnyel igazi fesztiválhangulatot szeretnének varázsolni a városba.

A nyolc naposra tervezett Udvarhely Napok első három napján kézműves vásárral, tematikus sátrakkal, finom falatokkal, esténként koncertekkel várják a látogatókat, míg hétfőtől csütörtökig kulturális előadásokkal, irodalmi esttel, kiállításokkal, egész napos gyerekprogramokkal készülnek.

Az udvarhelyi városünnepet a magyar rockzene egyik legnagyobb legendája, az Omega koncertje zárja június 2-án.

A városi parkban állítják fel a helyi termelők és kézművesek sátrait, a bor- és gasztrosátrakat, valamint a tematikus sátrakat, amelyek önálló programkínálattal is várják majd a látogatókat.

A városi minifocipályán felállított színpadon, pénteken Ocho Macho és a Republic koncertezik, szombaton a Friday Rehab és Rúzsa Magdi, vasárnap pedig a Hot Jazz Band és a TNT lép színpadra.

Megnyitják a várat a nagyközönség előtt is: pénteken harangkiállítás és a Székelyföldi Legendárium makett kiállítása nyílik meg a Székelytámadt vár bástyáin kialakított kiállító térben. Vasárnap pedig több mint 400 gyerek fog karneváli hangulatot varázsolni a várba, hiszen ekkor zajlik a Székelyföldi Legendárium karneválja, amelyen fellép az Evilági Zenekar és a Zete hangját kölcsönző Baricz Gergő is.

A hétfői napon az idősebb korosztálynak szóló programokkal készülnek, a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztára szervezésében kórustalálkozó, csörögesütés és kínálkozás is lesz.

Kedden és szerdán az Emese Park fog beköltözni a városba, a Márton Áron téren egy egész játszótérnyi középkor várja majd a kisebb és nagyobb gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket. A Patkóba kilátogatóknak lehetőségük lesz vasat kovácsolni, papírt meríteni, nemezelni, kipróbálhatják a körhinta elődjét, sőt még kalodába is zárathatják magukat. Az Emese Parkot az óvodák és kisiskolások szervezett csoportok formájában látogathatják meg, de a középkori falu természetesen nyitva áll a családosok előtt is.

Szintén a Márton Áron téren Máthé András székely ezermester munkáit állítják ki és a mesterrel is el lehet majd beszélgetni. A szervezők csütörtökön, június elsején, a már hagyományos gyereknapi programmal készülnek: bábelőadások, játszóház, kézműves foglalkozások, babakocsis felvonulás, rajzverseny, kismama sátor, arcfestés várja majd az ünnepelteket.

Péntek délben retróautó-felvonulás és kiállítás, este pedig az Omega koncertje zárja az Udvarhely Napokat.

A Székelyudvarhelyi Városháza sajtóirodája közlése nyomán.