Állandó lerakat székely termékeknek

A tervek szerint hamarosan megnyitják azt a régen megálmodott helyet, ahol lehetőség lesz székely termékek bemutatására és forgalmazására Budapesten.

Minden jelentkező termelőnek lesz ebben a tervezett raktárárúházban egy kiállító polca, amelyen elhelyezik a termékeit, cégtábláját, szórólapjait.

Az üzlethelyiség minden munkanapon nyitva tart majd, így aki betér, az válogathat kedve szerint, illetve leadhat nagyobb rendeléseket amennyiben viszonteladó Magyarországon. Az eladási árakat is mindenki saját maga határozza meg.

Első lépésben száz helyet tudnak biztosítani, és akik, voltak legalább egyszer a Székely Fesztiválon azok előnyben részesülnek a besorolásnál.

Amíg kialakul a végső kiállító hely – átmenetileg – a Parajdi Sópince egyik nagy helységét rendezik be erre a célra és 2017. július 1-én, szombaton lesz a megnyitó napja.

Jelentkezni lehet mostantól a domokos2000@gmail.com levélcímen, a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és a benne foglalt feltételek elfogadásával.

Az egész tevékenységet alapítvány végzi, önköltséges áron, ígéretek szerint a későbbiekben támogatás kap a fenntartásra, ezek után pedig lényesen egyszerűbbé válhat a kezdeményezés továbbfejlesztése.

Szükség van minden kiállító részéről egy db 180 cm magas, 70 cm széles és 40 cm mélységű natúr, személyre vagy termékre szabott fenyőfapolcra, amelyen elhelyezi a portékáit, tetejére A3-as méretben fóliázott cégtábláját, elérhetőségeivel, bizományosi szállítólevéllel és annyi termékkel amennyi a polcon elfér, mennyiség és ár megjelöléssel, továbbá 2017 július-december időszakra havi 10.000 Ft támogatásként befizetett összegre a Parajdi Sópincét működtető Domokos Alapítvány OTP-nél vezetett 11708001-20552468 számlájára. A helységhasználatot, rezsivel, munkadíjat, reklám és kommunikációs költséget külön nem kell megfizetni, és ahogy elindul erre a célra a támogatás folyósítása legalább a fenti összegben, a részvétel minden kiállító részére ingyenessé válik.

Minden székely kézműves terméket és turisztikai szolgáltatást szeretnének megmutatni a média segítségével a Fővárosnak és Magyarországnak, napi ezer főt tudnak fogadni illetve kiszolgálni, fontos, hogy a polcokon legyen mindenre megfelelő leírás és útbaigazítás. Most még a termékek kiszállítását nem tudják elvégezni, de a későbbiekben erre is lesz lehetőség. A fogyást havi elszámolásban fizetik és rendelik az új tételeket, ezért csak egy hónapnál hosszabb szavatosságú termékeket tudnak a jelenlegi elképzelés mentén kiállítani, de a későbbiekben ez is változhat.

Gondolja meg minden érdeklődő alaposan a fentiekben leírtakat – írja Domokos István szervező -, mert ez egy kiváló esély arra, hogy a fesztiválokon, vásárokon megjelent termékeknek legyen egy állandó beszerzési helye Magyarországon, és adódjon meg folyamatosan vásárlási lehetőség a termékek iránt érdeklődők számára.

Ez a kezdeményezés nagy feladat, de amennyiben nem kezdik el most kisebb, szerényebb változatban a későbbiekben nem tudnak látványosabb formában továbblépni, megtenni azokat a lépéseket, amelyek minden ehgyes kiállításon és szakmai fórimon elhangzanak.

Várják a Jelentkezési lapokat a megjelölt határidőig, bízva abban, hogy együttesen ismét hasznosat és értelmeset alkothatnak a székelyek.

Cínképen: Székely porta – Farcád/ Udvarhelyszék, 1901 – Az OSZK archívumából.

Forrás: Domokos Alapítvány 

Közöljük az egyéni jelentkezési űrlap mintáját, amely innen kimásolható és kitölthető, illetve hamarosan lelérhető lesz közvetlenül a szervező alapítvány honlapján is.

 
JELENTKEZÉSI LAP
BUDAPESTI SZÉKELY PORTA
 
——————————————————————– (vezeték és keresztnév) jelentkezem kiállítóként a Budapesti Székely Porta állandó termék és szolgáltatás bemutatójára.
 
Vállalkozásom neve:
Székhelye:
Adószáma:
Telefonszáma:
Email címe:
Honlapja:
Képviselőjének neve:
Termékeim:

 

 
 
A jelentkezés és működés feltételeit ismerem és elfogadom.
 
…………………….. 2017. ……………………..…….                  
 
 
                                                                           ……………………………
                                                                           aláírás, bélyegző