Megjelent az áprilisi Székelyföld
A Csíkszeredában megjelenő Székelyföld folyóirat havi rendszerességgel örvendezteti meg olvasóit jobbnál-jobb témákkal.

Vannak olyan „profi” irodalmárok, akik rendszeresen szemlézik és alkalmi kritikákat, elemzéseket írnak az éppen aktuális lapszámról.

Az áprilisi Székelyföld is rengeteg ürügyet, alkalmat, élményt szolgáltat a továbbgondolkodáshoz. 

Néhány fontos cím a tartalomból
 
A Szépirodalom rovatban: Szálinger Balázs 360°, Orcsik Roland Ber, Szávai Géza Csak a hegy csúcsa (Makámaszútra), Juhász Tibor versei, Nagy Koppány Zsolt rövidprózái, Adorjáni Anna versei, Szirmai Péter Gabriel nagypapa temetése, Böszörményi Zoltán versei, Füzi László Mozdulások.
Az Irattárban Sántha Attila Székelyek az 5–11. században (2. rész), folytatja azt a tanulmánysorozatot, amellyel jelentékenyen kibővíthetők a Székelyföld kora középkori történelmének akadémiai kötetei.
 
A Ködoszlászlásban az Apor családnak szentelnek különösebb figyelmet, hiszen különböző generációi igencsak markánsan meghatároztál történelmünket: Apor Eszter A fotográfia és a festészet – báró Apor Károly portréi, Oláh-Gál Róbert Apor Károly (1815–1885), Msgr. Dr. Darvas-Kozma József Apor Vilmos, az első székely boldog.

Gáll Erwin a Disputa rovatban A 12. századi magyar királyság és a Csíki-medence címmel jegyzi baráti észrevételeit Botár István kolozsvári előadása kapcsán.

Mint minden hónapban, februárban is szemléznek, kritikákat publikálnak friss kiadványokról: Demény Péter A tűz a fagyi belsejében (Vörös István Százötven zsoltár), Béres Norbert Idilli üresség (Potozky László Éles), Gajdó Ágnes Napló a naplóról (Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni Napló 1935–1946), Zsidó Ferenc Egy kényelmetlen könyv (Doina Ruşti Lizoanca tizenegy évesen), Sarány István A hímzés matematikája (Kisné Portik Irén Szépanyám szőtte, dédanyám varrta és hímezte), Lakatos Artúr „Bármilyen kitalációnál fordulatosabb kalandregény” (Szőczi Árpád Temesvár − A romániai forradalom kitörésének valódi története).

Az Olvasólámpában Hunyady Sándor, Vári Attila kötetéről, illetve a mai orosz irodalomról írnak a lap szerkesztői.
 

A Pályám emlékezetében Szőcs Géza versei; Farkas Wellmann Endre Olvasónaplóból lett interjú Szőcs Gézával.

Ferencz Imre ajánlja Horváth istván Válogatott versek című kötetét a Székely Könyvtár-sorozatából.

 
A lapszámot Fülöp József műveinek reprodukcióival illusztrálták.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport