Július 19. és 24. között - Tusványos huszonhetedszer

A Pro Minoritate Alapítvány és erdélyi partnerszervezete, a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) idén is megszervezi a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort Tusnádfürdőn.

Az ötnapos diáktábor ezúttal is gazdag programkínálattal várja az időszerű közéleti témák iránt érdeklődő, tartalmas szórakozásra és minőségi koncertekre vágyó résztvevőket.

Több mint fesztivál, mivel Tusványos összekapcsolja a hasznosat a kellemessel, az okulást a szórakozással, a politikai, gazdasági társadalmi, művészeti témák avatott ismerői, politikusok, tudományos szakemberek, művészek előadásai, a kerekasztal-beszélgetések mellett a magyar rock-, pop- és népzenei szcéna népszerű előadói lépnek fel minden este.

A Báványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (közismertebb nevén Tusványos) a Kárpát-medence nagyszabású szellemi műhelye, amely határon átnyúló együttműködést, román-magyar párbeszédet és kulturált magyar-magyar politikai eszmecserét is megvalósít, 1990 óta minden év júliusának második felében megrendezik, Kezdetben Bálványosfürdőn tartották, az eredeti elképzelésekhez való ragaszkodásból és a szellemiség folytanosságának jezéseként alakult ki a Tusványos név.

Simó Márton felvétele

A tábor ideje alatt kikapcsolódásra és szórakozásra is bőven van lehetőség, amiről a népművészeti, spot- és zenés sátrak, valamint a magyarországi és erdélyi magyar együttesek esti koncertjei gondoskodnak.

A fesztivál teljes programja ITT olvasható.
Olvassa el helyszíni beszámolónkat!

Támogatónk a Bethlen Gábor Zrt.

Forrás: MTI. Wikipédia