Jézus vigaszágon

A sátán vigyorog.
Bírói pontozással könnyű olimpiai győzelmet ígér.
Közben meg, pénzért, szabadelvű rabszolgája is becsempész több ezer megélhetési bevándorlót.
Humanista címszóval hergeli a médiát a következetes nemzeti és emberi értékek ellen.
Újságírói kérdések mögé rejtett, álcázott támadással szeretné kiiktatni a világ lelkiismeretét, Ferenc pápát.
Politikai háttéregyezségek és érdekek mentén zsarolja  a keresztény Európát, hogy mocskos céljai valóra váljanak.
Úgy tűnik sikerült átvernie a hiszékeny liberálisokat is, akik hihetetlen vehemenciával, „szabadság” címén, magától Istentől, egyházától óvták/óvják hőn áhított s megkaparintott „jogaikat”, természetesen a bűvös tolerancia jegyében.
Ugyanis kiderült: kamu a sorosgyörgyös „nyitott társadalom”, hamis a törököket keblünkre ölelő uniós szándék, a merkeles multikulti, de még a kereszténységtől lecsupaszított globalizmus is.

Jézus viszont, akit minduntalan lenyomnának a víz alá, akit nevetségessé akarnának tenni sportszerű olimpiai szereplése miatt, nyeli a megzöldült sós vizet, elviseli, ha azonos pontszámmal csak ezüst jut neki, megengedi, hogy katonáknak álcázott gazfickók, taxisok kirabolják, vagy  azt, hogy épp a pontozóbíró beszólása folytán a bronzról is lemarad. Belenyugszik, hogy eltaktikázták előle a tizedmásodperceket, de közben ott örül tiszta szívvel a megszenvedett aranynak, ahol nem is várták. Szeretetre gyújtja szívét a jegyese kezét megkérő olimpikonnak, térdre ejti és örömkönnyekre fakasztja nemcsak azokat, akik könnyedén aranyéremhez jutottak, hanem azokat is, akik a dobogó harmadik fokáig értek fel, vigaszágon…

Az ő erőssége a kitartás. A hűség az Atyához, az igazsághoz, az eszményekhez. Nem futamodik meg, nem vonja vissza szeretetét, nem unja meg a küzdelmet. Ott az elbuktatott sportolókban, akik felemelt fővel, csillogó szemmel emelik magasba hazájuk zászlaját, mert ők becsületes küzdelemmel, doppingvétség nélkül győztek/tudtak veszíteni. 

 
Azok szívében rejtőzik és  nyilvánul meg, akik tiszta lelkiismerettel, nemes idealizmussal egy egész nemzetnek adtak önbecsülést és valódi okot az önfeledt ünneplésre.

(Mindettől elvonatkoztatva vannak olyan részvevők, akikben munkál az igazi olimpiai eszme.)

A média egy része mindenben botrányt szimatol. Szívesen csámcsog hibákon, tévedéseken, elszólásokon, kétértelmű gesztusokon, nyilatkozatokon. Csak arra kapja fel a fejét, ami elüt a szokványostól. Manipulálja a közhangulatot, miközben azt hiszi tájékoztat és tudósít. Közben tüzelve a fanyalgókat, elvitatja a sportszellemet, mindenben pénzt/üzletet, ügyeskedő taktikát látva és láttatva. Elégedetlenséget szít még a jó szándékú rajongókban is. Lapos, közhelyes, sőt tapintatlan kérdésekkel bosszantja a kimerült, elcsigázott játékosokat, hogy aztán felfujjon egy egy összefüggéseiből kiragadott szót, s „hírt” teremtsen belőle. 
Szerencsénkre a tévét ki is lehet kapcsolni. A közösségi hálónak köszönhetően a tudósításokat is le lehet ellenőrizni. Már nem hiszek el mindent, amit hivatalosan közvetítenek. Már utánanézhetek jobb és bal oldalról, s talán az is kiderülhet: az ellenkezője igaz, amivel engem traktáltak.
Be jó, hogy nem kell széltől lengetett nádnak lennem, s nem dobál a közhangulat  kénye-kedve szerint. 
Be jó egy biztos pont, ami(Aki)hez mérhetem igényeimet, vágyaimat és lehetőségeimet. 
Jézus Krisztus, az én viszonyítási alapom, Ő a mérce,  Ő a hivatkozásom, hitem fundamentuma, boldogságom célja és forrása. 

Áldott légy, Uram!

A Riói Nyári Olimpia Játékok folyamatosan frissített éremtáblázata ITT megtekinthető.

Címképünkön Lőrincz Viktor a kötöttfogású birkózás 85 kg-os sújycsoportjában versenyzett, akit tulajdonképpen a bírók vertek meg a riói olimpián – MTI fotó: Kovács András

Sebestyén Péter