JelesNapTár Böjtelő havában

A Györkös Mányi Albert Emlékház 2016. február 5-én, pénteken, a megszokottól eltérően 17.00 órától rendezi meg soron következő JelesNapTár hagyományőrző gyermekprogramját. Böjtelő havában a gyermekek a farsang farkához és egyéb, a hónap jeles napjaihoz fűződő szokásokkal, hagyományokkal ismerkedhetnek meg.

 
Foglalkozásvezetők: Both Zsuzsa néprajzos, kézműves és Szabó Kinga játszóházvezető.
 
A rendezvény élőzenés farsangi tánccal zárul Both József és Zsuzsa vezetésével. Muzsikál a sepsiszentgyörgyi Folker Együttes, amelynek Kecsketánc című CD lemezéből is vásárolhatnak majd az érdeklődők!
 
Kérik a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal zajkeltő eszközöket!
 
Az adománydobozba elhelyezett hozzájárulásokat az együttes javára fordítják majd.
 
A havonta sorra kerülő rendezvényt I–IV. osztályos kisdiákoknak szánják, de minden érdeklődőt szívesen látnak, nem utolsó sorban a szülőket-nagyszülőket!
 
A Folker együttes tagjai, egyénenként és csapatban is, már több éve foglalkoznak a magyar néphagyomány értékeivel, népzenével, néptánccal, népi énekléssel és gyerekoktatással. Az együttes 2001-től működik Folker néven. Rendszeresen muzsikálnak a sepsiszentgyörgyi gyermek- és felnőtt táncházakban, az erdélyi nyári népzene- és néptánc táborokban, számos rendezvényen, fesztiválon. Számos táncház találkozón is felléptek, úgy Erdély különböző városaiban, mint Magyarországon, Vajdaságban, vagy Nyugat-Európában. Szerepeltek színházi produkciókban, részt vettek kiállítás-megnyitókon, filmekhez szereztek zenét. 2007 áprilisában jelent meg Kecsketánc című CD lemezük, mely mesekeretben mutat be néhányat a felcsíki, gyimesi és moldvai magyar népdalok, táncok és népi gyermekjátékok közül.
 
Az együttes tagjai:
István Ildikó – ének, tánc
Csibi Szabolcs – nagybőgő, gardony
Lőrinczi Zsolt – koboz, brácsa
Melkuhn Róbert – furulya, kaval
Mihály Pál – hegedű
 
EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház
Kós Katalin intézményvezető
Kolozsvár, 400015 str. Republicii/Majális u. 5.
Telefon/fax: +40 264 598102 (13:00-17:00)
emkegyorkoshaz@yahoo.com
www.emke.ro