Értjük egymást

Értjük egymást a címe a Rovás Alkotóközösség eddigi legnagyobb tárlatának, amely a Kárpát-medence csaknem harminc magyar kortárs képzőművészének alkotásaiba enged betekintést Dunaszerdahelyen, a Vermes-villában. A 28 magyar képzőművész majdnem kétszáz alkotását – festményeket, szobrokat, fotókat, grafikákat – bemutató tárlatot a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria megkeresése alapján Kovács Ágnes, a kassai Rovás Akadémia igazgatója állította össze a Rovás Alkotóközösség, az eNRA művészeinek elmúlt néhány éves terméséből. Az alkotások túlnyomó többsége az eNRA által megrendezett nyári képzőművészeti táborokban készült, de a tárlaton olyan művek is vannak, amelyeket eddig még nem állítottak ki.

„A villa emeletén két fotóművész, Kovács Oszkár és Koren András önálló kiállítása kapott helyet, a földszint egy részén Szabó Ottó és a Munkácsy-díjas Diénes Attila szobrászművész önálló tárlata látható, a fennmaradó kiállítótermekben pedig a többi kortárs művész legalább három-három alkotása tekinthető meg” – mondta az MTI-nek Kovács Ágnes a kiállítás kurátora. Hozzátette: az alkotások egy részét korábban már bemutatták Rozsnyón, de az anyag alkotóműhelyük eddigi legnagyobbja. Elmondta: a kiállítás a tavalyi – Erdélyben, Tihanyban és Kassa vidékén zajlott – alkotótábor-sorozatuk nevét viseli és az alkotók „azonos hullámhosszát” szimbolizálja, azt hogy klasszikus művészetet művelnek.

Az Értjük egymást kiállítás Dunaszerdahelyen március negyedikéig lesz megtekinthető, a tárlat teljes anyagát nyáron a miskolci városi galériában, jövőre pedig a nagyszombati zsinagógában is kiállítják.

Forrás: MTI