Biztonságpolitikai kihívásokról

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő tart előadást Székelyudvarhelyen, aki az udvarhelyszéki Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Civil Kurázsi Egyesület meghívására érkezik a városba. A Biztonságpolitikai kihívások a XXI. században című előadásra július 19-én, kedden, 17.00 órától kezdődően kerül sor a Művelődési Ház koncerttermében.

Az ismert szakértő, közgazdász, egyetemi tanár, a hadtudományok kandidátusa 1949-ben született Budapesten, 1972-ben kezdett el dolgozni a magyar felsőoktatásban, 1997-ben habilitált, és lett docensből egyetemi professzor. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára. Kutatási területe: biztonsági dilemmák a II. világháborútól napjainkig, a védelemgazdaság makrofolyamatai, politika- és hadtudományok. Magyar nyelven hét, németül két könyve jelent meg.

 
Dr. Nógrádi György egyéb társadalmi tisztségei mellett a Római Klub magyarországi főtitkára, az Euro-Atlanti Klub elnöke, a magyar és az osztrák honvédelmi minisztériumok mellett működő tudományos tanácsok tagja, az UNESCO elnökségi tagja, a Magyar Külpolitikai Társaság és Magyar Hadtudományi Társaság Védelemgazdasági Szakosztályának alapító tagja. A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével 2005-ben tüntették ki.

Címképünk: Nógrádi György fotója a www.hirado.hu archívumából származik.

Élő Székelyföld Munkacsoport