Jelentős viharkárok Magyarországon

Magyarországon mintegy száznyolcvan helyszínen dolgoznak a tűzoltók a szerda este érkezett vihar okozta károk felszámolásán – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök délután. A csütörtök késő délutáni órákban főként Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Veszprém megyében dolgoznak a tűzoltók – olvasható a közleményben.

Közölték: a hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységeket kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz és vezetékekhez, megrongálódott tetőszerkezetekhez, illetve vízzel elöntött pincehelyiségekhez riasztották.

Az OKF korábbi tájékoztatása szerint a szerda késő délután kezdődött viharok miatt csütörtök reggelig több mint 400 esethez hívták a tűzoltókat.

Az EDF Démász ugyancsak csütörtök késő délutáni közleményében azt írta: Kecskeméten és környékén már majdnem minden ügyfelüknél újra működik az áramszolgáltatás, azonban Baján és térségében a többszörös hibák miatt a teljes helyreállítás még több órán át tart, munkatársaik késő este is dolgoznak.

Mint írták, a cég szolgáltatási területén csütörtökre virradóra a vihar több mint ötven, elsősorban Bács-Kiskun megyei településen okozott fennakadást a villamosenergia-ellátásban. Bács-Kiskun megyében Baja és Kecskemét térségében a hajnali óráktól sok ügyfélnél szünetelt az áramszolgáltatás.

Sárga jelzés Románia nyugati és déli megyéiben!

Zivatarok, 25 mm-t meghalaó esőzések, szélvihar várható. A sárga jelzés vasárnap, július 18-án, d. e. 8 óráig van érvényben.

Bővebb részletek a vremea.meteoromania.ro honlapon olvashatók. Hasznos iformációk találhatók magyar nyelven a Marosvásárhelyi Rádió portálján is.

Címképünkön egy Budapest XVI. kerületében, a Sasfészek utcában kigyulladt családi ház látható, amely, miután belecsapott a villám, kigyulladt. Fotó: www.femina.hu

Forrás: MTI