XXII. Székelyföldi Tánctábor
Felsősófalván immár több mint két évtizede gyűlnek össze július második felében a néptánc, a népdal és a népzene szerelmesei a Kárpát-medencéből és a nagyvilág legkülönbözőbb országaiból, hogy egymástól és az adatközlőktől tanulva, néhány napig jól érezzék magukat a hasonló érdeklődésűek népes társaságában.

Az idei immár a huszonkettedik ilyen tábor a sorban. 

Egy nemzedék nőtt fel a kezdetek óta.

A tábornak van egy mércéje, idén is próbáljuk ehhez tartani magunkat. A lényeg, hogy a résztvevők, azok, akik rendszeres visszatérők, s azok is, akik újak, esetleg csak egy-egy napra vagy kiválasztott programra jönnek, mindannyian jól érezzék magukat; nagyon reméljük, mindenkit megfelelőképpen ki tudunk majd szolgálni – ad hangot reményének László Csaba főszervező, aki szerint pozitívum, hogy nagyon sok környékbeli gyerek iratkozott be a táborra. „Bár sok az új és fiatal arc, jó látni a visszatérő generációkat is, akik a tánc mellett ezúttal babakocsi-tologatással is kiveszik részüket a tábor életéből.”

XXII. Székelyföldi Tánctábor – Felsősófalva, 2016. július 17-24.

Táncoktás
Kisküküllő-menti táncok (Balázstelke) – július 18-20. között
Pálpataki táncok – július 19-21. között 
Sóvidéki táncok – egész héten, kezdőknek és gyerekeknek
Felcsiki táncok – egész héten, esténként 1óra
oktatók: Rácz Lajos, Kerekes Dalma , László Csaba, Lőrincz Hortenzia, László Zsolt, László Anna Ildikó, Imre Béla és Iván Enikő;

Zeneoktatás

Sóvidéki zene, szászcsávási zene a szászcsávási zenészekkel 
Irányító: Sinkó András;


Énekoktatás
László Anna Ildikó
Muzsikál a Heveder – Sepsiszentgyörgy, Sorogja – Nagyvárad, Dumnyezeu István (Szászcsávás), Kóré Géza (Székelyszenterzsébet), Miklós Károly (Parajd) és zenésztársaik.
 
Szervezi: László Csaba és a Pipacsok Néptáncegyüttes.
 

Ízelítő a 2015-ös tábor gyermektánc-gálájából

Tábori programok
 
– székelyföldi és kisküküllőmenti tánccsoportok és egyéni előadók bemutatója
– helyi kézműves foglalkozások megtekintése
– esténként táncház (minden táncházban adatközlők lépnek fel)
– szórakoztató programok
– kirándulási lehetőségek (Szovátára a Medve-tóhoz, a parajdi sóbányába, a korondi kerámiaműhelyek megtekintése)
 
Rlszvételi feltételek

125 EUR (támogatás nélkül), 100 EUR (támogatással – ezt az alapítványoktól kapott segítségből csak a Magyarországról, Szlovákiából, Ukrajnából és a volt Jugoszlávia országaiból érkező magyaroknak tudják biztosítani), 65 EUR (támogatással, csak romániai résztvevők részére);
Kedvezmények azok számára, akik a tábor egész időtartama idején jelen kívánnak lenni: 20 fõs csoportok esetében egy, 35 személyes csoportoknál két személy díjmentesen vehet részt a táborban; 40% 7 év alatti gyerekeknek.

A részvételi díj magában foglalja az ellátást (reggeli, ebéd, vacsora), az oktatási díjat, a tábor rendezvényein való részvételt, valamint a szállást (sátorhely).

Külön igényre és díjazás ellenében családoknál való elszállásolást is biztosítanak a szervezők (4 EUR-nak megfelelő lej fejenként egy éjszakára). 
 

A bejelentkezéseket 2016. július 13-ig várják!
 
Jelentkezéskor kérik feltüntetni (név, csoportok esetén névsor, cím), hogy milyen kedvezményre tartanak igényt, a zenészek milyen hangszeroktatásra jelentkeznek, igényelnek-e vegetáriánus étkezést, illetve milyen szállásra tartanak igényt.
 
Elérhetőségek
 
László Csaba 
537323 Rugonfalva/ Rugăneşti 82 
Románia 
tel: +40-266-242927 vagy a +40-749-331324 (mobil) 
e-mail: csaba.laszlo@gmail.com
 
www.pipacsok.ro

A címkép és a videó az együttes honlapjáról való.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport