Varsági alkotótábor
Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány idén is szervez alkotótábort Székelyvarságon, a Forrásközében található, Zsindelyes-tanyán. Ebben az évben július 7. és július 16. között kerül sor erre a programra. A szervezők pályázati formában kívánják megoldani a résztvevők kiválasztását.
 
A pályázat feltételei: kéretik 5 db. refenciakép beküldése az elmúlt 3 év terméséből (fotón, .jpg formátumban), egy rövid szakmai önéletrajz, pár soros indoklással, hogy miért szeretne résztvenni az alkotótáborba, az 5 e forintos nevezési díj befizetése az alapítvány számlájára (10700488-66317874-51100005 CIB Bank Zrt. – sikertelen pályázat esetén a nevezési díj visszatérítésére nincs lehetőség).
 
A nyertesek számára nem számolnak fel résztvételi költséget, az alapítvány magára vállalja a szállás, étkezés, ellátás kiadásait.
 
Benyújtási határideje: 2016. május 31. (email-ben). A nyerteseket 2016. június 15-ig értesítik. E-mail: alkototabor@erdelyimagyarok.com, honlap: www.facebook.com/erdelyialkototabor.
 
A helyszín, a Zsindelyes-tanya, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány által használt székelyvarsági csodálatos hegyvidéki miliőben található, igazi tanyasi körülményekkel. A ház 12 fő elhelyezésére alkalmas (4 ágyas szobában és a frissen felújított padlástérben pedig 8 ággyal). Az udvaron külön épületben két angolvécé, valamint fafűtéses vízmelegítővel felszerelt két  zuhany és két mosdó található. Ugyanitt szabadtéri konyha, gáztűzhely, mosogató stb. A házhoz több hektáros kert tartozik, mely az erdőbe torkollik. A környéken nagyudvaros tanyák és kaszálók vannak. A csűrben van egy új 12 személyes rönkfa asztal, itt lesznek a közös étkezések. Vegyesbolt a háztól mintegy 150 m-re található.
 
Területi megkötöttség nélkül bárhol lehet festeni, rajzolni. Kijelölt műteremként a közelben lévő iskola tantermeit használhatják at alkotók.
 
Az ellátás: svédasztalos reggeli helyi ízekből (8.00-10.00 között), bőséges estebéd (18.00-20.00 között). Az étkezések után a konyha tisztántartása a táborlakók feladata. Nincs kiszolgáló személyzet. Az utazás egyénileg, de telekocsi rendszert az eddigi gyakorlat szerint terveznek a költségek megosztása és a vidám utazás érdekében.

 

 
Részvételi költség nincs, de az alapítvány megkér minden alkotót, hogy a tábor végén 2 db 50×70 cm méretű alkotást hagyjon az alapítvány gyűjteményében.
 
Az elmúlt évek alkotásaiból, az ‘egy falatnyi Erdély’ nevet viselő vándorkiállítás már bejárta Európa, és Kanada nagyobb városait. A terveik szerint hamarosan az USA következik.

www.erdelyimagyarok.com