ÚZVÖLGYE - EZ MÁR FASIZMUS! - FRISSÍTVE

Végy néhány megélhetési nacionalistát, két-három megfelelően korlátolt pópát, akiket kellőképpen felheccelt egy olyan köztisztviselő, aki nem a dolgát végzi, adjál szájukba pár hazugságot, hogy aztán elindíthassák a lavinát.

Egy olyan államban, amely épp az Európai Unió soros elnöke az is lehetséges, hogy dacára az egyértelműen kiderült igazságnak, s a világosan rendelkező törvények ellenében, létezik egy másfajta való, olyan alternatíva, amely hagymázas gondolatokat csalogat elő az emberekből, el odáig, hogy csőcselékké minősíti polgárait és beleviszi a nacionalista ködbe.

Ami mostanság zajlott, s zajlik az úzvölgyi katonatemető körül, kísértetiesen hasonlít azokra az időkre, amikor tombolt a Vasgárda Romániában. Olyan mozgalom ez is, amely kinyírja a gondolkodó elitet és sárba tiporja a másik embert, akit előbb kirekeszt. Egy bűnökkel és mítoszokkal terhelt, beteges ideológia került elő újra, amely digitalizált világunkban mélyebb a legsötétebb középkornál, „amikor elvették a villanyt”, s az emberek javát elhajtotta a török, s megtizedelte a pestis. Falkavezérek álltak a csürhe élére.

 
Így terelődik el a valós problémákról a figyelem. Ezek a habzó szájú tudatlanok nem mennek kárt elhárítani – hol elégetnék a fölös tesztoszteront –, hisz a fél országot „veszi fel a víz”. Szó nem esik arról a hülyeséget féltő fröcsögésükben, hogy a derék románok – igen, Traján és Decsebál vélt unokái – arra kényszerülnek, hogy idegenben egyék kenyerük legjavát, s a gyermekeik más népek csemetéi közt növekedve feledjék el lassan, de biztosan a gyökereiket. Majdhogynem végveszélyben az a nemzet, amellyel a legtöbb bajunk van ebben a büdös életben, de látszólag ez nekik nem fontos. Hadd dögöljön meg a mi lovunk is!
 
Arra gondolok ebben a pillanatban, hogy nagyon jól jönne most nekik egy istenes pofára esés – és hagyjuk most a szép szavakat –, jól jönne, ha ők esnének bele abba a gödörbe, amelyet nekünk akartak ásni.
 
Ha a pápa visszajönne, akkor sem történne semmi új. Nem lenne előrelépés. Ölelkezne egyet a dús arcszőrzetű pátriárkával, s azt mondaná ismét, mint Iohannis, hogy itt minden rendben van. Egyházilag, erkölcsileg és nemzetiségileg. S hogy menjünk együtt. Hová? Hova a fenébe? Mi erre. Ők meg túl a hegyen, le az Úz-völgyén, mert az egy másik ország. Határ van. Valóban határ van köztünk. És legyen is. Válasszon el! Eddig, és netovább.
 
Amennyiben nem indul a videó, keresse ITT
Ilyenkor le szoktak mondani a felelősök Romániában. Zsíros nyugdíjakkal és végkielégítésekkel a zsebükben elmennek melegebb éghajlatra, vagy átlépnek az üzleti életbe. Az újak meg mind Pilátusok lesznek. És az élet megy tovább.
 
Itt és most komoly társadalmi szerződésekre van szükség. Mert mi szeretnénk maradni a következő ezer évre is. Nekik pedig nem muszáj itt lenniük. Maradjanak és dolgozzanak egy boldogabb ország felemelkedéséért ott, ahol vannak, a határ túloldalán.

 
 
Amennyiben nem indul a videó, keresse ITT

Hadd ne folytassuk a befejezetlen első világháborút… Vagy a másodikat… Ne kezdjünk újat… Mert minek? S különben is: mi lenne a hősi halottainkkal, akiknek áldozata azáltal válik minden erkölcs, értelem, a józan ész szép gondolatának paródiájává, hogy „megdicsőüléskör” identitást váltanak és ellenségként támadnak fel az örök kárhozat napján. Mert lehetnek ott akkor aztán pópák, feszületek, ikonok, fröcsöghet a szenteltvíz és az ájtatos, de biztosan ölő méreg: fogak csikorgatása lészen, az a világ maga lesz a pokol, s benne mi, velük együtt az idők végtelenségéig…

FRISSÍTÉS (1.)

Szép mulatság, férfimunka… mondja a pópa.

Van magyar isten? Vagy román? Vagy egy sincs?
 


  
Amennyiben nem indul a videó, keresse ITT

FRISSÍTVE (2.)

NEUER WEG

Amennyiben ezt a megosztást törlik, a későbbiekben megpróbáljuk ismét belinkelni.

Cenzúra van, és nagyon kemény a világhálón. Észak-Korea most Románia!!!

FRISSÍTVE (3.)


Amennyiben nem indul a videó, keresse ITT

Minden kedves olvasónknak ajánljuk, hogy amennyiben teheti, mentse le számítógépére a most még fellelhető, az Úzvölgyében történt atrocitásokra vonatkozó anyagokat, mert úgy a Fb, mint a YouTube is töröl bizonyos tartalmakat!

Fotók: Veres Nándor/ MTI

 
Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport