SIKLÓD - III. SÓVIDÉK NÉPVISELETBEN

Hasonlóan a korábbi években – Atyhában, illetve Szolokmában – megszervezett programokhoz, idén Siklódon tartunk a megszokott forgatókönyv szerint találkozót, amelyre sok szeretettel várjuk a tájegység és a szomszédos települések képviselőit, illetve szívesen látunk minden kedves érdeklődőt.

 
Meghívást kapnak: Szencsed, Fenyőkút, Pálpataka, Korond, Atyha, Alsósófalva, Felsősófalva, Parajd, Szováta, Sóvárad, Kibéd, Makfalva, Szolokma, Küsmöd és Etéd képviselői. Településenként ajánlott a legalább 4-8 személyes jelenlét.
 
A Székelyudvarhelyről induló érdeklődőket autóbusszal szállítjuk oda-vissza.
 
Gyülekezés a siklódi kultúrotthon előtt 2019. június 29-én, szombaton 10.00 órakor, ahonnan a csoportok ökumenikus istentiszteletre vonulnak a helyi református templomba, majd azt követően a kultúrház nagytermében zajlik a program.
 
A III. Sóvidék Népviseletben nevű találkozó támogatója a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI), fővédnöke Szász Jenő, az NSKI elnöke.
 
A siklódi presbitérium az 1930-as években
A részletes programot a továbbiakban közöljük.
 
Ebben a témában június 17-én, hétfőn 10.00 órakor tartunk sajtótájékoztatót Székelyudvarhelyen, a Városi Könyvtár Látvány és Hangzóanyag Tárában.
 
Érdeklődni a (+4)0743815149-es telefonszámon lehet. Írjanak nekünk a simo.marton@gmail.com címre, illetve figyeljék a kapcsolódó információkat a helyi és elektronikus sajtóban (Hargita Népe, Hargitanepe.eu), valamint honlapjainkon (www.eszm.ro. Eloszekelyfold.info, Eloszekelyfold.com).

Kapcsolódó
 
 
 
Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport