Tüntetések a marosvásárhelyi katolikus líceumért

Nem volt egyértelműen pozitív előjelű és hatásos az a felhívás, amely arra szólította fel az erdélyi magyarságot, hogy könyves-gyertyás tüntetés keretében tiltakozzanak a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum vezetője és a Maros Megyei Tanfelügyelőség igazgatója ellen indított eljárás miatt.

Úgy néz ki, hogy 1918 óta a nemzetállami kiteljesedést átélt regáti politikum nem végzi el az országban található történelmi régiók népszerűsítését, hanem – önnön szerepének igazolása végett – Romániát egységes nemzetállamként álmodja és népszerűsíti, miközben a reálpolitikák egy teljesen más, föderítív országot modelleznek.

Szombaton, november 12-én több erdélyi városban is tiltakoztak a magyar iskolák vezetőit ért sogsérelmek kapcsán.

Tiltakozók Csíkszeredában – Veres Nándor felvétele


Ezen a napon több erdélyi városban is tüntettek a marosvásárhelyi tanintézmény és a magyar nyelvű egyházi iskolák védelmében.

Forrás: MTI

Címképünkön: mécsest gyújt a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium védelmében rendezett tüntetés egyik résztvevője a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium előtt 2016. november 12-én. Ezen a napon több erdélyi városban is tüntettek a marosvásárhelyi tanintézmény és a magyar nyelvű egyházi iskolák védelmében. MTI/ Fotó: Veres Nándor.

Élő Székelyföld Munkacsoport