„Tenyeremben a nagyvilág” – hát:„Fuss neki!”
A Máréfalvi Kapuk Iskolája Egyesület immár ötödik alkalommal vett részt a Székelyudvarhelyi Közösség Alapítvány által kezdeményezett pályázaton, „Tenyeremben a nagyvilág” címmel. 

A projekt-címben szereplő nagyvilág valójában 2017. február 25-én nyílt meg a máréfalvi iskola előkészítő osztályos és óvodás gyerekeinek szeme előtt: ugyanis ők vehették birtokba és örvendhettek a két megpályázott kivetítőnek.

A benevezett hat futó és a 143 támogató közös erőfeszítésének eredményeképpen, a begyűlt összegből sikerült megvásárolni, majd felszereltetni a fent említett kivetítőket, amelyekre már régóta szükség volt – a már meglevők mellé – az iskolában. Ezzel tagadhatatlanul érdekesebbé, színesebbé és változatosabbá válik az oktatás-nevelés, hiszen az internet így valóban testközelbe kerül, és a gyermekek szinte „tenyerükbe vehetik a nagyvilágot”.
 

Az avató-vetítés felnőtt résztvevői számára öröm volt látni a gyermekek csillogó szemét és mosolyát, hogy ettől fogva már az ő osztályaikban is közösen és nagyban látható mindaz, amit eddig csak a számítógépek kis képernyőin, egyenként tudtak elérni.

Máréfalvi Kapuk Iskolája Egyesület