Önd Dönt - idén harmadszor

Idén harmadik alkalommal hirdetett Ön Dönt pályázatot a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA), amely kimondottan a vidéken bejegyzett és/vagy tevékenységüket vidéken kifejtő civil szervezeteknek szól.

Hét civil szervezet jelentkezett. A megpályázott összeget olyan eszközök vásárlására vagy PR tevékenységre szeretnék fordítani, melyek révén közösségi munkájukat hatékonyabban tudják végezni.

Az erre a célra összegyűjtött pénzalap 12.000 RON, ez az összeg legalább 3 projekt finanszírozását teszi lehetővé.

 
A következő szervezetek pályáztak
 
1. Székelymuzsnai Nők Egyesülete
2. Dr. P. Boros Fortunát Alapítvány
3. Csicser Lovarda Egyesület
4. Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete
5. Kápolnásfalusi Ifjúsági Társaság
6. Pro Life Alapítvány
7. Farkaslaki „Tamási Áron” Művelődési Egyesület
 
Hogyan dönthet?
 
Szavazzon arra a civil szervezetre/pályázatra, melyről úgy gondolja, hogy jobban szolgálná a helyi közösséget. A szavazás módja egyszerű. Használja Közösségi Kártyáját a Szuper, a Merkúr, a Harmopan (szombatfalvi és betlenfalvi), a Petry üzletekben, a Mátyus Dental Stúdió fogászati rendelőben és a Réka Gyógyszertárban. Vásárlás után írja rá a pénztárjegy hátára az Ön által támogatásra javasolt pályázat számát, majd adja át a pénztárosnak. Annyiszor szavazhat, ahányszor vásárol a 2016. november 30.  és december 11. közötti időszakban.
 
Szavazzon minél többször, hogy olyan szervezet kapja meg a támogatást, amely megérdemli!
 
Az Ön Dönt projektek bemutatkozása
 
1. Székelymuzsnai Nők Egyesülete
 
„Nézzük más szemmel”
Egyesületünk fő céljai közé tartozik a közösség összekovácsolása, hagyományaink megélése és továbbadása. Szeretnénk az emberekhez eljuttatni más értékeket, mint amit a médián keresztül kapnak, közelebb hozni olyan történéseket, eseményeket, melyekről a falu elszigeteltsége folytán sokan lemaradnak (pl. szabadtéri vetítések, kulturális műsorok). Mindezek megvalósításához lenne szükségünk projektorra, kivetítő vászonra, adathordozókra és hangfalakra. Eszköz- és anyagbeszerzés: videoprojektor, vetítővászon, hangfalak, adathordozók, sötétítők
Igényelt összeg: 3.159 ron

2. P. Boros Fortunát Alapítvány
 
„A zetelaki utánpótlás-nevelés sokoldalú képzése.” 
Pályázatunkkal szeretnénk elősegíteni a Zetelaka községben történő kézilabda- és labdarúgó-edzések színvonalánaknövelését. Korszerű, a versenysportokban napjainkban nélkülözhetetlen technikai eszközök beszerzése és megismertetése a diákjainkkal. Eszköz és anyagbeszerzés: számítógép, monitor, tartozékok.
Igényelt összeg: 2.104 ron
 
3. Csicser Lovarda Egyesület
 
„Lovas táborok és lovaglások a Csicser Lovardában” 
A lovas oktatás alapja a gyerekek lelki és szellemi fejlődése, valamint a természettel való kapcsolattartás, ismerkedés az állatvilággal, állattartással. Programjaink a székelyudvarhelyieknek is szólnak, akik városi környezetben élnek, és szeretnének olyan programot, amely kiragadja őket a város zajából és közelebb hozza őket a természethez.
Eszköz és anyagbeszerzés: laptop, multifunkcionális nyomtató.
Igényelt összeg: 3.833 ron
 
4. Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete
 
„ÖsszHANGban lenni!”
Értékünk az egészséges gyermek! Célunk a babákat váró és kisbabákat nevelő édesanyák és családjaik segítése. Döntésével Ön is hozzájárulhat, hogy az „Udvarhelyszéki Anyák” egyesülete a jövőben is érdemben tudja bátorítani, hiteles információval segíteni a családokat a különböző rendezvényeken, ahol az Ön segítségével megfelelő hangosítást tud majd biztosítani a beszélgetésekhez.
Eszköz és anyagbeszerzés: hangosító szett
Igényelt összeg: 3.666 ron
 
5. Kápolnásfalusi Ifjúsági Társaság
 
„Médialejátszó és hangosító eszközök”
Közvetetten több száz, vagy akár ezer személy életére is hatással vagyunk az általunk szervezett színes kulturális és oktató jellegű előadásokkal és műsorokkal. Felpezsdítettük és kívánatossá tettük a falun maradást és a gyerek vállalást, mert azt látják a fiatal szülők, hogy olyan élhető helyet próbálunk teremteni, amire ők is gyerekként vágytak. Ifjúsági társaságunk gyors fejlődésnek indult a létrejötte óta. Az utóbbi időben sajnos enyhe hanyatlás tapasztalható, mert eszközhiányban szenvedünk. Ezen tudna orvosolni a pályázat. Eszköz és anyagbeszerzés: médialejátszó, hangfalak, mikrofon
Igényelt összeg: 1.900 ron
 
6. Pro Life Alapítvány
 
„Kezemmel mondom el!”
Aki a Pro Life Alapítványra szavaz, az a közösségépítést, kreativitás fejlesztést támogatja. Az alapítványunk műhelyében tevékenykedő gyerekek festeni, rajzolni tanulnak, kézműves foglalkozásokon vesznek részt, ismerkednek, barátkoznak, tapasztalatokat szereznek, amelyek hozzásegítik őket az életben való boldoguláshoz. Eszköz és anyagbeszerzés: aktív hangfal, kézműves tevékenységekhez eszközök, alapanyagok.
Igényelt összeg: 3.000 ron
 
7. Farkaslaki „Tamási Áron” Művelődési Egyesület
 
„Tamási Áron 120 éve”
„Nem sírt ásunk, hanem fundamentumot” írta egykoron Tamási Áron, aki közel 120 évvel ezelőtt Farkaslakán látta meg a napvilágot. Ennek szellemiségében tevékenykedünk. Falunk ma méltán zarándokhely. Egyesületünkre így sok feladat hárul, aminek elvégzéséhez eszközökre van szükségünk. Ön is segítheti munkánkat. Eszköz és anyagbeszerzés: laptop, multifunkcionális nyomtató, videoprojektor
Igényelt összeg: 3.982 ron

Az alapítvány honlapja ITT elérhető!

Élő Székelyföld Munkacsoport