Megjelent a Székelyföld februári száma
Az idén huszadik évfolyamánál tartó folyóirat továbbara is a minőséget és a sokoldalúságot képviseli, a magyar glóbusz minden fertályáról, minden műfajjal jelen vannak benne az irodalmárok és az irodalomhoz kapcsolódó tudományágak, illetve a társadalomtudomány és a képzőművészet képviselői.

Változatlan külsővel, visszafogott, ám igen igényes kivitelben jelenik meg a lap, havi rendszerességgel a továbbiakban is.

 
A Szépirodalom rovatban Bodor Ádám Leordina (lektűr), Fekete Vince Utasemberek, A visszaút, Ármos Lóránd versei, Papp Attila Zsolt versei, Oberczián Géza Baleset, Villányi László versei, Muszka Sándor versei, Karap Ágnes A mag és Gelencsér Milán versei olvashatók. A Ki vagyok? én című alkalmi rovatban Fekete Vince ír a „szupermost” generációról és a mutatkozó legújabb irodalomról; a szerkesztő itt válogatást közöl Sebestyén Rita (Én…), Vajda Krisztián (Suhanó gondolatok és csokis süti), Laczkó Emőke (Ki vagyok én?), Bucs Anna (Szavakba tépem), Rabocskai Zsófia (Közeledik) és Takács Réka (Fouettek, avagy én vagyok…) írásaiból. A Forgószínpadban Nagyon tiszta fennsík címmel Biró Eszter beszélget Bodolai Balázs színművésszel. Czakó Gábor Szavaink születése címmel közöl tanulmányt a Nyelvbúvárban. Székely András Bertalan: Ördög-visszaváltozás Csíkban – A magyarörmény patriotizmus fölöttébb tiszteletre méltó voltáról a Kárpát-medencében (Ködoszlás). Az Ujjlenyomatban Gaal György: A Báró elvtárs margójára című visszaemlékezése olvasható. „Hivatása gyakorlása közben szerettem volna ábrázolni a püspököt”– Lövétei Lázár László beszélgetése Sárpátki Zoltán szobrásszal (Műteremtés). Szemle: Báthori Csaba kritikái Papp Attila Zsolt és Muszka Sándor kötetéről, Fekete J. József: Szerelmes Kimméria, avagy a szerelem művészete (Villányi László: Kimméria), Zsidó Ferenc: Gúzsba kötve táncolni (Bodor Johanna: Nem baj, majd megértem). Olvasólámpa: (Oravecz Imre, Mika Waltari, Szofja Tolsztaja és Gazda József könyvéről)
 
Lövétei Lázár László ajánlja a Székely Könyvtár sorozatában megjelent Székely népdalok című kötetet
 
A lapszámot Sárpátki Zoltán Márton Áron-szoborcsoportjáról készült fotók illusztrálják. (A fotókat Kristó Róbert készítette.)