Megjelent a Művelődés májusi száma
„Pünkösd ünnepe az egyházat, a néphitet és a népszokásokat tekintve is igen gazdag és színes hagyomány, melyet érdemes megőrizni, illetve feleleveníteni” – írja a Művelődés májusi lapszáma vezércikkében Mogyorósi Ágnes az ünnepi egyházi és népi vonatkozásait taglalva.

A Közösség rovatban Ábrám Zoltán a kanadai magyarság körében szerzett tapasztalatait ecseteli megállapítva, hogy a tengerentúli országban élő magyarok fogyása és beolvadása visszafordíthatatlan folyamat.

A Színpad rovat hasábjain Kocsis Tünde a kolozsvári Puck Bábszínház kulisszái mögé nyújt betekintést, az Enciklopédia rovatban pedig T.. Veress Éva egy másik, valaha sokkal szebb napokat megélt intézményt, a csombordi szőlészeti és gazdasági iskolát mutatja be.

Az Emlék-Lapok rovatban Süli Attila hadtörténész újabb érdekes adalékokat közöl, ezúttal a száz éve elhunyt katona, Görgei Artúr, valamint a politikus Berzenczey László kapcsolatáról.

A májusi lapszám Könyvesház rovatában Lakatos Artur Miskolczy Ambrusnak Emil Cioran filozófusról írt Cioran hosszú kamaszkora, avagy mi legyen a fasiszta múlttal? című könyvét, Csoma Gyula pedig Maróti Andor A tanuló felnőtt című munkáját ajánlja az olvasók figyelmébe.

A Vadrózsák rovatban Halász Péter a csángó-magyarok két újdonsült néprajzkutató doktorát, Nyisztor Tinkát és Iancu Laurát, Vajda András pedig az Erdélyi Értéktár elnevezésű mozgalmat mutatja be.

A címlapján Robert Puțeanu színes fényképe látható a Puck Bábszínház Bábmesterek című előadásából, a hátsó borítón pedig Lőrincz Zoltán remek panorámaképe látható Csombordról.

Élő Székelyföld Munkacsoport