IV. Erdélyi Seregszemle és Középkori Fesztivál
Az Arany Griff Rend Egyesület augusztus 19-20.-án szervezi meg a IV. Erdélyi Seregszemle és Középkori Fesztivált Székelyudvarhelyen a Székelytámadt várban. Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa a Szent László-emlékév jegyében társult a rendezvény megszervezéséhez.
 
A 2017-es évet Szent László-emlékévnek nyilvánította a nemzetpolitikai államtitkárság a „lovagkirály” trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából.

Az emlékév célja felhívni a figyelmet arra, hogy Szent László a keresztényegység jegyében kapcsolta össze a közép-európai nemzeteket. A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont az év folyamán több rendhagyó Szent László vonatkozású rendezvénnyel kapcsolódik az emlékév programsorozatához. 

A Székelytámadt várban, Székelyudvarhely, 2017. augusztus 19-20. sorra kerülő IV. Erdélyi Seregszemle és Középkori Fesztivál műsorát az Arany Griff Rend Egyesület állította össze. A tartalmas programsorozat alkalmat ad haditáborok megnyitására, íjászversenyekre, számos családi programra (csatakereszt hajigálás, páncél- és fegyvermustra a hadi táborokban, címerfestészet, középkori kínzóeszközök bemutatása, Legendáriumos társasjáték, póni lovaglás, élő hadi tábor, mini Erdély Park és harangkiállítás a várban), több neves régizene- és középkori táncegyüttes bemutatkozására (Kájoni Consort, Passeggio táncegyüttes,  Arany Griff Rend, Riverenza Régi Zene Együttes), középkori viseletek mustrájára, páncél- és fegyvertörténeti ismertetőre, a Szent László-legenda freskóinak és azok üzenete bemutatásra.

A harci jelenetekkel, vívóversennyel és fáklyás  táncbemutatóval, valamint reneszánsz táncházzal teljes eseménysorozatra minden érdeklődőt szeretettel várnak!
 


Élő Székelyföld Munkacsoport