Emlékirat - életképek a régi Kolozsvárról
Jancsó Elemérné, Máthé-Szabó Magda visszaemlés-kötetét mutatja be a Kriterion Könyvkiadó december 21-én, szerdán, 18.00 órakor a kolozsvári Györkös Mányi Albert emlékházban.
 
„Édes gyermekem, régi tervem, hogy leírom neked mindazt, amit az én drága szüleimről s azok családjáról tudok, hogy maradjon meg legalább ennyi róluk a te emlékedben.” Ezekkel a szavakkal indította emlékiratait több évtizeddel ezelőtt Jancsó Elemérné Máthé-Szabó Magda, nyugalmazott franciatanárnő.

Minthogy az emlékíró életének legfontosabb, alig-alig elhagyott helyszíne Kolozsvár volt, visszaemlékezései is a kincses város épületeit, eseményeit, lakóit idézik fel. Minthogy érdekes emberek, fontos személyiségek közelében telt élete, emlékei is közérdekűek. Külön érdeklődésre tarthatnak számot a Kuncz-család életének kolozsvári helyszínei, közöttük meg éppen a ma Györkös Mányi Albert Emlékháznak ismert épület…

 
Az est közreműködői: Vitályos Ildikó, Rekita Rozália és Jancsó Miklós színművészek, valamint H. Szabó Gyula, a Kriterion Könyvkiadó igazgatója.
 
A könyv a helyszínen megvásárolható.
 
Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!
 

www.kriterion.ro 

  

   www.emke.ro
Élő Székelyföld Munkacsoport