Elkelt a Népszabadság kiadója

Eladták a Népszabadságot is kiadó Mediaworks Zrt., tájéloztatott október 25-én a Budapesti Értéktőzsde. A Mediaworks részvényeinek 100 százalékát az Opimus Press Zrt., az Opimus Group Nyrt. leányvállalata vásárolta meg. A versenyhivatal jóváhagyta a tranzakciót és az új tulajdonos már gyakorolhatja is a részvényesi jogait. Az Opimus sajtóhírek szerint Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekkörébe tartozik. 

 
A Mediaworks Magyarország egyik legnagyobb lapkiadója. 2014 végén megvásárolta a Ringier és az Axel Springer magyarországi érdekeltségeinek jelentős részét. A Mediaworks adja ki többek közt a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot, valamint 12 megyei napilapot.
 
A számos lehetőség közül azért az Opimus Pressre esett a döntés, mert kinyilvánították szándékukat, hogy hajlandók a felfüggesztett Népszabadság általunk tervezett újraindításának lehetőségét komolyan megvizsgálni. 
 
Amint azt korábban ITT írtuk, a Mediaworks kiadó október 8-án jelentette be, hogy felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig. A kiadó a döntését közleményében azzal indokolta, hogy a Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős vesztesé get halmozott fel.  

Forrás: MTI

Élő Székelyföld MUnkacsoport