Székelyföld Kerékpáros Körversenye
Tizenegyedik alkalommal szervezik meg Székelyföld Kerékpáros Körversenyét, amely a székely összefogás versenye, hisz két megye és öt megyei jogú város, köztük Székelyudvarhely fogott össze ennek sikere érdekében.

A verseny királyetappjának ismét Székelyudvarhely lesz a házigazdája, ezért augusztus 10-11-én, csütörtökön és pénteken több állandó és időszakos forgalomkorlátozásra lehet számítani a belvárosban, illetve a településről kivezető utakon.

Augusztus 10-én, csütörtökön reggeltől a Helyi Rendőrség lezárja a Kossuth Lajos utcát, ide érkeznek, és itt állomásoznak majd a kerékpárosok és kísérőik.

A versenyben résztvevő csapatok tagjai, a műszaki kísérők, valamint az akkreditált újságírók Székelyudvarhelyen szállnak meg csütörtök éjszaka. Aznap kora délután az autósok fokozott figyelmét kérik a II. Rákóczi Ferenc utcában, mert azon a szakaszon érkeznek be a versenyzők és a kísérőautók a városba. Pénteken a Márton Áron téren, illetve a Városháza előtti útszakaszon szünetel a forgalom, innen rajtolnak a kerékpárosok 11 órakor, majd haladnak a Bethlen Gábor utcán a Kaufland előtti körforgalom irányába.

A királyetapp időmérő, technikai rajtja az említett körforgalomnál lesz 11:30 és 12:00 óra között, majd a versenyzők a Bethlenfalvi úton hagyják el a várost. A lakosság és az autósok fokozott figyelmét és türelmét kérok a jelzett napokon.

Forrás: Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala