Szavalóverseny Nagygalambfalván tizenötödször
Kényádi Sándor szülőfalujában nagy hagyománya van a versmondásnak. Ahogy Sándor bátyánk is mondja: „a vers az, amit mondani kell”. Ezt itt szó szerint és komolyan veszik.

Részben a költő iránti tisztelet jegyében, részben a helyi pedagógusok hozzáállásnak köszönhetően szerveznek a községben évi rendszerességgel szavalóversenyeket.

Nagygalambfalván május 12-én, pénteken tartják a XV. Fától fáig, verstől versig regionális versmondó versenyt, amelyen részt vesznek Hargita és a szomszédos megyék legjobb versmondói, előkészítőstől nyolcadik osztályosokig.

Idén a Nagygalambfalvi Általános Iskola, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség, a VILLA GALAMB-RAK-TAVA Egyesület, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont szervezi a rendezvényt, amelyre 38 település iskoláiból jelentkeztek.

Bálint Hajnal igazgató és Zsidó Annamária magyartanár tájékoztatása szerint hetven előadó lép színre az idei versenyen.

A Feleki Miklós Művelődési Házban 9,00 órakor kezdődő rendezvényre a belépés ingyenes, eredményhirdetésre várhatóan 14.00 órakor kerül a sor. Amíg a zsűri az értékelést végzi, a templomkertben a nagygalambfalvi elemisek műsorát tekinti meg a közönség. 
 

A fotók a Forrásközpont archívumából valók.

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont közlése nyomán.