Látható Székelyföld

Láthatóvá tenni Székelyföldet! – ez a cél vezérli többek között a Székelyföld Napok szervezőit, Maros, Hargita és Kovászna megye tanácsát, a három megyének a szervezésbe bekapcsolódott művelődési, művészeti intézményeit és civilszervezeteit – írják beharangozójukban a tanácselnökök, Borboly Csaba, Péter Ferenc és Tamás Sándor.

 
„Célunk – folytatódik a közlemény -, hogy e történelmi-kulturális régió, a maga sajátos múltjával és jelenével, sajátos értékeivel minél szélesebb körben ismert legyen. Közös igyekezetünk – éppen az együttmunkálkodásnak és a kitartó erőfeszítéseknek, a következetességnek köszönhetően – lassan, de biztosan eredményre vezet: az elmúlt időszakban sikerült régiónkat megjeleníteni a művészetek térképén a nemzetközivé terebélyesedett Székelyföldi Grafikai Biennálé révén; sikerült felrajzolni a sport térképére az egyre több és nevesebb csapatot felvonultató Székelyföldi Kerékpáros Körverseny által; a magyar kultúra vonatkozásában pedig színházaink, képzőművészeink, historikus muzsikát vagy dzsesszzenét művelő zenészeink, kulturális folyóirataink és könyvkiadásunk termése azt igazolják, hogy a pár éve elvetett mag szárba szökkent, a munka eredménye kezd látszani.”
 
   A VII. Székelyföld Napok sajtótájékoztatója a marosvásárhelyi Kultúrpalotában (Fotó: maszol.ro)
 
Mi, a magunk részéről – amennyire szerény lehetőségeink azt megengedik – igyekszünk minél több eseményről előzetest közölni, illetve, ha eljutunk bizonyos helyszínekre, akkor írott és fényképezett, esetleg mozgóképes beszámolóval is szolgálunk olvasóinknak.
 
A figyelem felkeltésével azonban a mi célunk is ugyanaz, mint a megyék elnökeié és a szervezőcsapaté: jelenjünk meg minél több programon, legyünk részesei, és vigyük hírét a VII. Székelyföld Napoknak azoknak, akik amúgy nem látnak minket.

ITT megtekintheti a rendezvény promóciós videóját.

A rendezvénysorozat műsorrendje megyénkénti, illetve településenkénti bontásban a Székelyföld Napok honlapján olvasható.

Élő Székelyföld Munkacsoport