Jó tetteket ültetünk Hargita megyében is!
A Zöld SzékelyFöld Egyesület Homoródalmás önkormányzatával és az Eco Assist civil szervezettel karöltve november 12-én, szombaton bekapcsolódik abba az országos csemeteültetési akcióba, amelynek kitűzött célja, hogy 7-8 év alatt mintegy 300 hektár hasznosítatlan területet változtasson erdővé 50.000 önkéntes bevonásával.
 
A Jó tetteket ültetünk! elnevezésű akció 2015-ben mintegy 73 hektár beültetését (225 ezer csemete elültetésével) teljesítette egyetlen nap alatt, még pedig 11.000 önkéntes bevonásával az ország 14 megyéjében.

Az idén első alkalommal szervezik meg az országos csemeteültetési akciót Hargita megyében 8 másik megye mellett. 

Homoródalmás határába, a Gálhegy nevű hely festői környezetébe várják azokat a civileket, akik egy kellemes szombati napot jó társaságban és hasznosan szeretnének eltölteni. A nap programjai között szerepel: csemeteültetés erdész szakemberek segítségével, erdei iskola sátor nemcsak kicsiknek. Az esemény különlegessége, hogy egy leromlott területet új technológiák alkalmazásával próbálunk újraéleszteni, és a természet körforgásába újra bekapcsolni.

Az esemény reggel 9 órakor kezdődik. Az esemény országos partnere a Környezetvédelmi Minisztérium. Az eseményt a 2015-ben Háromszéken elkezdett civil mozgalom folytatásának is szánjuk, akkor 480 civil, erdészek segítségével, mintegy 10.000 csemetét ültetett el. Az eseményt a Fiatal Erdélyi Vállalkozók Egyesületének (YEAT) szervezésében rendezték.

A csemeteültetési akció során a szervezők biztosítják az eszközöket, a csemetéket és meleg ételt, otthonról csak a jókedvet kell hozni. Az esemény létrejöttét segíti továbbá a Zetelaka Erdőrendészeti Hivatal, Homoródalmás Közbirtokosság, illetve a LIECO csemetekert Ausztria.

 
Jelöld be november 12-t a naptáradban, és gyere, ültess egy csemetét szombaton! Hozd el barátaidat, tegyetek együtt környezetetekért – jövőnkért!
 
Egy közös csemeteültetés reményében üdvözlettel,
 
Kádár Tibor-Sándor
megyei koordinátor

Élő Székelyföld Munkacsoport