IV. A HAGYOMÁNYOS SZÉKELYFÖLDI NÉPI ÉPÍTÉSZET ESÉLYEI A 21. SZÁZADBAN

Az Élő Székelyföld Egyesület és Munkacsoport az idei első nagyobb szakmai találkozót ismét Zeteváralján tartja. Az egynapos programra kedden, 2019-én május 14-én 10.00 és 16.00 óra között kerül sor. Amint azt az egyesület és munkacsoport tevékenységének követői tudják, ezek a tanácskozások elsősorban a népi építészettel, a hagyományos faluképpel foglalkoznak, de ugyanakkor az életmóddal is, amely mentén éljük és belakjuk a vidéki élettereket. 

Lassan évtizede annak, hogy kezdeményezésük megfogant. Hat éve működnek tematikus honlapjaik. Negyedik éve próbálkoznak szakmai tanácskozások keretében rendezni faluhoz kapcsolódó gondolatokat és a jövőépítő szándékot. Második éve jelentetik meg hagyományos formában az A Székely Ház című folyóiratot. Az egyéni kivitelű falufüzetek – igény szerint – hasznosan szolgálják a kisközösségeket. Legutóbb Abásfalván készült ilyen kiadvány.

Ötletekkel, jelentkezési, illetve támogatói szándékukkal, kérik az Olvasókat, hogy írjanak az  aszekelyhaz@gmail.com címre, keressék a szervezőt a +4 0743815149-es telefonszámon, illetőleg tájékozódjanak a munkáról az eszm.ro, eloszekelyfold.info és eloszekelyfold.com honlapokon. 

A konferencián a részvétel ingyenes. Jelentkezni hétfőn, március 13-án, este 8 óráig lehet. Igény és lehetőség függvényében ellátást és szállást biztosítanak.

Élő Székelyföld Munkacsoport