Erdélyi művésztelep - festőiskola
Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány július 16. és 23. között a székelyvarsági Forrásköze nevű dűlőben található Zsindelyes-tanyán idén is oktatással egybekötött festőtábort szervez, amelyen Sipos Lóránd képzőművész vezeti a foglalkozásokat.

Sipos Lóránd, festőművész Marosvásárhelyen született 1969-ben, 1990 óta Magyarországon él,1997-ben diplomázott Budapesten, a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán, mestere König Róbert grafikusművész volt. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE), Baján él, rajzot és művészettörténetet tanít.

 
Jelentkezési feltételek: 5 db. refenciakép az elmúlt 3 év terméséből (fotón, .jpg formátumban), egy rövid szakmai önéletrajz, pár soros indoklással, hogy miért szeretne résztvenni a festőiskolában. A résztvételi díj: 42.000 Ft, amely tartalmazza a szállás, étkezés, ellátás és oktatás költségeit is (7 nap).

A jelentkezés határideje: 2016. május 31. (email-ben). Befogadás a jelentkezés sorrendjében. E-mail: alkototabor@erdelyimagyarok.com, www.facebook.com/erdelyialkototabor.

 
Az alkotótábor helyszíne, a Zsindelyes-tanya, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány által használt székelyvarsági csodálatos hegyvidéki vendéglátóhely, igazi tanyasi körülményekkel. A ház 12 fő elhelyezésére alkalmas (4 ágyas szobában és a frissen felújított padlástérben pedig 8 ággyal). Az udvaron külön épületben 2 db. angol WC valamint fafűtéses vízmelegítővel két zuhany és 2 mosdó található. Ugyanitt van a szabadtéri konyha, gáztűzhely, mosogató stb.
A házhoz több hektáros kert tartozik, mely az erdőbe torkollik. A környéken nagyudvaros tanyák és kaszálók vannak.
Az udvaron lévő csűrben van a nagy új 12 személyes rönkfa asztal, itt lesznek a közös étkezések.
Kicsi, de jól ellátott vegyesbolt kb. 150 m-re található.
 
Ezen a helyszínen, területi megkötöttség nélkül bárhol lehet festeni, rajzolni. Kijelölt műteremként a közelben lévő iskola tantermeit használhatják a résztvevők.
 
 
Az étkezés: svédasztalos reggeli helyi ízekből (8.00-10.00 között), bőséges estebéd (18.00-20.00 között). Az ételeket helyi székely asszonyok, finom székely ízléssel készítik helyben. A konyha tisztántartása a táborlakók feladata, hiszen nincs kiszolgáló személyzet.
 
Az utazás egyénileg, de telekocsi rendszert az eddigi gyakorlat szerint tervezünk a költségek megosztása és a vidám utazás érdekében.

Élő Székelyföld Munkacsoport