Emlékezés az Örmény Genocídiumra
A Székelyudvarhelyi Örmény Magyar Kulturális Egyesület, az Örmény Klub április 22-én, az Örmény Genocídium 101-ik évfordulója alkalmából megemlékezést tart a Ferencrendiek Templomában 17.00 órától, majd a Városi Könyvtárban folytatódik a kulturális program. 

Első alkalommal lesz Székelyudvarhelyen magyar-örmény katolikus szertartású mise, amelyet a gyergyószentmiklósi Gál Hunor örménykatolikus atya celebrál, közreműködik Papp Antal, zetelaki római katolikus plébános, a gyergyószentmiklósi örmény kórus és jelen lesznek az Örmény Vörös Köpönyegesek is.

A megemlékezés a Városi Könyvtár alagsorában kulturális, vallási és történelmi programmal folytatódik. Beszédet mond Barabás Gyöngyvér és Bodurian János, örmény költök magyarra fordított verseiből szaval Gyarmathy Melinda, Szász Tibor András, örmény származású felsősófalvi református lelkipásztor előadást tart az Erdélyi örmény keresztények hovatartozásáról.

Az est befejező része egy vacsora a Select vendéglőben ahol a terítéken az elmaradhatatlan angads-abur hagyományos erdélyi örmény leves is szerepelni fog. Az egyesületi tagok hozzájárulása személyenként 20 lej. Kapcsolattartó: Bodurian János, telefon: 0744-633526.

Élő Székelyföld Munkacsoport