Egy népszavazás tétje

Óriási utánpótlása van a migrációnak Ázsiában és Afrikában, kiemelten a Közel-Keleten – jelentette ki a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfőn Nyíregyházán, egy fórumon. Bakondi György az Országjárás – a népszavazás tétje című rendezvényen azt mondta, csak Törökországban hárommillió, Líbiában és Libanonban egymillió migráns van. Libanonban és Jordániában a „teljesen megtelt” táblát is ki lehetne tenni, ebben a két országban népességarányosan többen vannak, mint Törökországban – közölte a főtanácsadó, hozzátéve, ezek csak azok a migránsok, akik már elindultak Európa felé.

A Váci Mihály Művelődési Központban, több száz érdeklődő előtt megtartott eseményen Bakondi György hangsúlyozta, a migránsok felső korlát nélküli befogadása Magyarországon is nagyon hamar több nyugat-európai országhoz tapasztalt helyzetet eredményezne, ahol szegregált társadalmak jöttek létre.

Elmondta, vannak, akik nemzeti identitásukat tekintve eredetileg is „odavalók” , és vannak a keresztény-zsidó kultúrkörhöz, illetve az iszlámhoz kultúrához tartozó csoportok. Utóbbiak nem fogadják el és nem tartják be a mindennapi életükben az adott állam szabályait, önálló törvénykezéshez tartják magukat és ez irányítja az életüket.

„Ez hosszú távon rendkívüli veszélyt jelent a kultúránkra, az identitásunkra, a múltunkra és persze a jövőnkre is” – rögzítette Bakondi György.

Emlékeztetett, az Európai Parlament és az Európai Bizottság által megszavazott, nyolc elemből álló kvótacsomagról a következő időszakban döntenek a tagállamok vezetői. Mivel politikai veszély fenyeget, politikai döntés következik, ezért úgy gondolta a magyar kormány, hogy megkérdezi erről az emberek véleményét, döntse el ezt a kérdést Magyarország – mondta a főtanácsadó.

Szavazólap-minta. A közvéleménykutatások alapján az érvényességi
küszöb felett van a szavazáson való megjelenési hajlam,
a választópolgárok zöme elutasítána a kötelező betelepítést;
összesen 8 272 589 magyar választásra jogosult állampolgárt
tartanak nyilván, akik közül mintegy 265 ezret a határon
túlról regisztráltak 

Bakondi György leszögezte, a migránsok több tekintetben áldozatok is, egyrészt a saját kormányaiknak, amelyek nem biztosítják számukra otthon a minimális életfeltételeket, másrészt célpontjai az embercsempész-szervezeteknek és a közöttük elvegyülő terroristáknak.

Áldozatai ugyanakkor a brüsszeli politikának, amely különböző ígéretekkel Európába csábította őket – mondta a kormányfő főtanácsadója. Bakondi György megjegyezte, ilyen értelemben várakozásaikban csalódott, óriási tömeget képeznek most, akiknek integrációs készsége, munkába állításuk reménye „elég távoli lehetőségként vehető számba.” Szavai szerint a migránsok között érkezett háromféle csoport jelent konkrét veszélyt, a harcokban részt vett, kiképzést kapott katonák, a hálózatszervezési tapasztalatokkal rendelkező volt titkosszolgálati tisztek, valamint az úgynevezett vahabita hittérítők. Utóbbiaknak az a feladatuk, hogy a csalódott migránsok és a már Nyugat-Európában hosszú ideje élő, nemritkán második-harmadik generációs bevándorlók elégedetlenségét kihasználva az iszlám radikalizmus híveivé tegyék őket – fejtette ki. 

Bakondi György Nyíregyházán   (Fotó: Balázs Attila/MTI)


Előadásában Bakondi György a terrorizmussal kapcsolatban emlékeztetett, az Európában az elmúlt időszakban elkövetett terrorista merényletek elkövetési módja megváltozott, a korábbi tapasztalatokkal szemben a terroristák már nem pénzt, vagy társaik szabadon bocsátását követelik, hanem „nem akarják túlélni” a támadásokat, és „gyilkolni akarnak.” Mindez azt mutatja, hogy a terrorizmus képes globális hatalommá szerveződni – tette hozzá.

„Most éppen Európát támadják, sok száz ember halt meg értelmetlenül, mert azt várta, hogy az általa megválasztott kormány megvédi őt” – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Magyarországon október 2-án tartanak népszavazást a bevándorlásról. A szigorú határvédelmi intézkedések következtében egyre többen kísérlik meg az illegális határátlépést a szerb-román zöldhatáron.

Címkép: Nepszava.hu
Forrás: MTI

Élő Székelyföld Munkacsoport