Az igazság védelmében, a szeretet szolgálatában
Március 7-én, hétfőn 17.00 órakor Székelyudvarhelyen a Márton Áron Ifjúsági Házban Az igazság védelmében, a szeretet szolgálatában című, Márton Áron püspök életéről szóló dokumentációs tárlat megnyitóját tartja Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.

Az esemény része a Márton Áron Emlékév rendezvénysorozatnak. 

A Márton Áron püspök életéről szóló dokumentációs tárlat korabeli fotók, dokumentumok, újságcikkek és történeti leírások segítségével állít emléket a püspöknek, időrendben követi az ő munkásságát. 

Köszönet illeti a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum létrehozóit, akiknek munkája nyomán e vándorkiállítás képei összeálltak, és betekintést nyerhetünk a püspök életművébe. Köszönettel tartozunk továbbá a megszerkesztett képanyag rendelkezésünkre bocsátásáért a Magyarság Házának, illetve Varga Gábor György budapesti fotográfusnak és grafikusnak, az ő együttműködésük segítségével valósulhat meg az erdélyi vándorkiállítás. 

Ez a kiállítás Székelyudvarhelyen két hétig lesz megtekinthető hétköznapokon 10 és 14 óra között az Iskola utca 2. szám alatti Márton Áron Ifjúsági Házban.

A rendezvényre a belépés ingyenes.
Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!