Átadták a Magyar Örökség díjakat

A rangos elismerés átadására 2016. december 17-én, Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia székházában tartott ünnepségen került sor.

A díjazottak között szerepel – többek között – a korondi Páll család több nemzedéken átívelő fazekasművészete is.

Páll Lajos festő-képzőművészről (1938-2012) több alkalommal írtunk, akárcsak testvéréről Páll Ágoston fazekasmesterről, akivel szerkesztőségünk, az Élő Székelyföld Munkacsoport több alkalommal is eredményesen működött együtt.

Ez alkalommal az MTA dísztermében megszervezett gálán elismerésben részesült még: Csukás István írói életműve és Cziffra György zongoraművészete, illetve Albert Gábor és Albert Zsuzsa irodalmi munkássága, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét Programja és Zoltánfy István képíró művészete.

Itt megtekinthető Szatmári Ferenc laudációja a Páll családról, illetve a díj átadása, Páll Ágostonnak és leányának Páll Veronikának (amatőr-felvétel): 

A Magyar Örökség és Európa Egyesület 85. alkalommal ítélte oda a korunk, valamint a II. világháborút megelőző időszak legjelentősebb magyar teljesítményeit jutalmazó Magyar Örökség Díjakat – olvasható a szervezet honlapján.

A címképen Páll Ágoston és Páll Veronika a díjátadáson.

Forrás: Magyar Hírlap, MTA

Élő Székelyföld Munkacsoport