A Színdaráló Alkotóműhely kiállítása

Immár hatodik esztendeje, hogy Miszlán a Makay-házaspár kulturális központot működtet.

Több művészeti ágban, számos műfajban hirdetenek programokat.

A korábban elszigeteltnek mondható, elöregedett lakossággal rendelkező zsákfalu azóta felkerült Magyarország, s Közép-Európa, illetve a szélesebben értelmezett nagyvilág kulturális térképére is.

Makayné Pál Berta és férje, a jeles építész, Makay Tamás ma már második otthonának tekinti a miszlai kastélyt, amelyet szívesen oszt meg művészekkel és a művészetek iránt érdeklődő közönséggel. Miszla kulturális turizmust gerjeszt a környéken, rendezvényeik híre, hatása pedig ma már országos és nemzetközi.

Színdaráló

A Színdaráló Alkotóműhely egy spontán szerveződő művészcsoport, amely több alkalommal vett részt miszlai művésztelepeken. Az együttlétek idején készült alkotásokból tárlatokat szerveznek, amelyek egy-egy tematika köré szervezik, illetve szabadon engedik szemlére a munkákat.

Az alapítók

Az augusztus 29. és szeptember 9. közt tartott művésztábor anyagából szeptember 11-én, vasárnap 17.00 órakor nyitanak kiállítást maguk a résztvevő művészek. Közreműködik Stahl Barbara és Hovai Gábor zenekara.

Kiállító képzűművészek: Tiry Péter, Kalászi Zoltán, Kovács Tamás Vilmos, Oláh Sándor, Oláh Anna, Könyv Kata, Koltai Barbara, Gáspár Gyula, Gáspár Annamária és Szijjártó-Horváth Margit.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak.

 
Élő Székelyföld Munkacsoport