A Szent László emlékezetét idéző fotópályázatról
A Lovagkirályra emlékező 2017-évi programok sorába illeszkedik ez a pályázat is, amelynek javából a Magyar Fotográfia Napjára összehívott kiállítással kívánnak tisztelegni a szervezők. Az alábbiakban a részvételi feltételekről olvashatnak.

Olyan pályamunkákat várunk, amelyek a fotográfia eszközeivel ragadják meg és mutatják be a lovagkirály emlékezetét.

Projekttérség: a teljes Kárpát-medence.

A pályázat célja a fotográfusok művein keresztül felhívni a figyelmet Szent László király emlékezetére és a tiszteletének létrehozott emlék-helyek értékeire.

A pályázók köre

A pályázaton életkortól, foglalkozástól, lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet.
 

– A résztvevő a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket.
– A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat.
– A pályázó a nevezési lap kitöltésével tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. Nevezési űrlapot a  documentarystudio@gmail.com e-mail címen lehet igényelni.
– A pályázatra szerzőnként max. 3 db, bármilyen technikával készült monokróm, vagy színes fotó adható be, melyből a zsűri az általa legjobbnak ítélt pályaművet értékeli. A pályamű beadásánál figyelembe kell venni, hogy a beküldött fotót papíralakban és digitális formában (e-mail, CD, legalább 6 Mpixel, 300 dpi – kép felbontás) is be kell nyújtani.
– A papírkép mérete kötetlen, a hordozó: fotókarton, amelynek mérete 30×40 cm, vastagsága max. 2 mm.
– A kép nem tartalmazhat keretet, dátumot, vagy más, nem oda tartozó feliratot, szimbólumot, továbbá nem lehet képszerkesztővel átformált, átalakított kép sem (kivéve, a színesből monochrome tónusúvá alakítást).
– A pályamű hátoldalán nézethelyesen a jobb alsó sarokban kell feltüntetni a szerző nevét, kép címét és a nevezési lappal egyező sorszámot. A digitális formátumnál a filenév:  monogram_cím.
– A kép címét, a szerző nevét, pontos lakcímét (telefon, e-mail, stb.), életkorát /születési év/ a pályázati felhíváshoz tartozó nevezési lapon kell feltüntetni. A nevezési lapot a munkákkal együtt borítékban kérjük elhelyezni, a borítékon a pályázó nevét kell feltüntetni.
– A beérkező pályaműveket egy 5 fős zsűri (2 fotóművész, 2 képzőművész, valamint egy, a szervezetet képviselő személy) értékeli. A zsűri joga, hogy a képeket elfogadja, elutasítsa, illetve díjazza, a zsűri döntése végleges és megtámadhatatlan, döntése a nevezési lapra is felkerül. A zsűri egyöntetű véleménye estén a díjak visszatarthatók.
– A beérkezett és a zsűri által elfogadott anyagok a Magyar Fotográfia Napja alkalmából szervezett tárlaton, 2017. augusztus 29-én kiállításra kerülnek.
– A pályázat kiírója a beérkezett képeket és a pályázó adatait harmadik félnek nem adja át. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a beérkezett képeket a honlapján, tájékoztató kiadványaiban és Facebook oldalán nyilvánosságra hozza, illetve azokat papír alapon, kiállítás keretében bemutassa.
 
Díjazás

A zsűri által kiválasztott 5 legjobb pályamű készítője részesül elismerésben.

Jelentkezési feltételek

A pályaművek beküldése augusztus 20-ig lehetséges e-mailben a documentarystudio@gmail.com címre, vagy postán: 535600, Székelyudvarhely (Odorheiu Secuiesc), Vár (Cetății) utca 4. szám. Kapcsolattartó személy: Szabó Károly.  Nevezési díj nincs.

Szabó Károly/ Élő Székelyföld Munkacsoport