A székelység története Gyergyószárhegyen

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont a VII. Székelyföld Napok alkalmával újabb helyszínen, ezúttal Gyergyószárhegyen a X. Szárhegyi Híres Káposztavásár és Fesztivál rendezvénysorozaton mutatja be A székelység története című kötet második, bővített kiadását.

Október 14-én, pénteken 18.00 órakor a gyergyószárhegyi művelődési házban a Forrásközpont részéről P. Buzogány Árpád művelődésszervező mutatja be e sikerkönyvet.

A székelységtörténeti kézikönyv új kiadásának létrejöttét Hargita Megye Tanácsa és Kovászna Megye Tanácsa támogatta. Szerzői pedagógusok, történészek: Ferencz S. Alpár, Forró Albert, Hermann Gusztáv Mihály, Kádár Gyula, Mihály János, Novák Csaba Zoltán, Novák Károly István, Orbán Zsolt, Sepsiszéki Nagy Balázs, Sófalvi András és Sztáncsuj Sándor József.

A Forrásközpont kiadásában megjelent könyvet diákoknak és felnőtteknek egyaránt ajánljuk. A tankönyvhöz hasonló ismeretterjesztő kiadvány megírásának és megjelentetésének az volt a célja, hogy a székelyekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat minden korosztály számára röviden és közérthetően összefoglalja. Megismerhetjük belőle a székelyek történetét a régmúlttól az ezredfordulóig. A történészek a leírásokban a Székelyföld eseményeit szinte napjainkig követik.

Az új kiadásban a könyv végén általános könyvészetet talál az olvasó, hogy az őt érdeklő témákat alaposabban megismerhesse, illetve a fejezetek végén az arra a részre vonatkozó szakirodalmat tüntették fel a szerzők. A történeti részekhez könyv- és filmajánló tartozik. Az előző kiadáshoz képest bővült az illusztrációs anyag is, amelyet Gyöngyössy János készített.

A kiadvány a helyszínen megvásárolható.

A programot Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont szervezi, partner: Gyergyószárhegy Község 

Mindenkit sok szeretettel várnak!

Élő Székelyföld Munkacsoport