Erdészeti szakkonferencia és erdésztalálkozó

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság Erdészeti Szakosztálya és az Országos Erdészeti Egyesület Erdélyi Helyi Csoportja 16. alkalommal szervezi meg október 21-22. között a ma már hagyományosnak számító Erdészeti szakkonferenciát Erdélyben valamint a 3. Kárpátmedencei erdész találkozót (Kárpátalja, Felvidék, Horvátország, Szlovénia, Magyarország és Erdélyi szakemberek részvételével).  

Az idei programokat  a sóbányájáról és fürdőjéről híres Parajdon tartják.

Az 1990-ben alapított, kolozsvári központtal működő Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaságon (EMT) belül 2001-ben létrehozott Erdészeti Szakosztály aktív tevékenységet folyatat az erdőkkel kapcsolatos tudás-átadás és a stratégiák megismerése terén. Fő célkitűzése a szakosztálynak és egyesületnek  az erdész szakma hazai képviselőinek hálózatba szervezése és továbbképzése mellett az erdőgazdálkodás Kárpátmedencei regionális szemléletének kialakítása. Ennek szellemében lett az idei találkozó címe Erdőgazdálkodás a Kárpát Medencében.

Az Országos Erdészeti Egyesület egy 150 éves szakmai szervezet, Magyarország egyik legrégebbi és folyamatosan működő szakmai szervezete, ennek a szervezetnek alakult meg 2010-ben az Erdélyi Helyi Csoportja amely magába foglalja az addig EMT Erdészeti Szakosztályaként működő szervezetet. A helyi csoport vezetője Szakács Sándor okleveles erdőmérnök.

Az erdő és a véle való gazdálkodás egyre jobban reflektorfénybe kerül, ezért szakmai szervezeteink elkötelezettek a civil társadalommal való kapcsolattartásban és a szakemberek szempontjainak megismertetésében. Az ilyen és ehhez hasonló események jó lehetőséget nyújtanak a civil társadalom felelős felvilágosítására.

 
A tervezett program

Pénteken, október 21-én – terepi szakmai látogatások.
Szombaton, október 22-én – szakmai konferencia a Parajdi Sóbánya konferencia termében 09:00-14:00 között.

A szervezők a sajtó képviselőit is nagy szeretettel várják.

Kérjük jelezzék részvételi szándékukat Szakács Sándornak a konferencia főszervezőjének a 0744-599253-as telefonszámon, illetve a szakacsek@gmail.com villámposta-címen.

Címképünk: erdo-mezo.hu

www.apapet.ro


Kádár Tibor-Sándor 
okleveles erdőmérnök