Budapesti Székely Nagyvásár

A Duna-partján, a Bálna épületében szerveznek a közeljövőben, 2017. november 10. és 12. között nagyvásárt, amelyre székelyföldi termelőket hívtak a megyék javaslatai alapján.

Fővédnök Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tarlós István főpolgármester. A fennmaradó helyekre Erdély más területeiről is várják a jelentkezőket.

A vásár és fesztivál helyszíne a Budapest Bálna épületének első emelete (Budapest, IX., Fővám tér 11-12). Kétszintes földalatti teremgarázs van 0-24 órás nyitvatartással, ahol az első parkolási óra ingyenes, utána minden megkezdett óra 300 Ft és folyamatosan bent lehet lenni (megengedett autómagasság maximum 2.1 m). A garázsból a kiállító tér irányába lift van, így viszonylag könnyű a termékek mozgatása. A környék utcai parkolói péntek 20.00 órától, hétfő 06.00 óráig ingyenesek, ezt főleg a magasabb teherautók részére ajánlják.

A vásár egy teljes hétvégén át tart 

2017. november 10-11-12, péntek-szombat-vasárnap. Bepakolás péntek 10.00 és 15.00 óra között, fesztiválnyitás 15.00 órakor, hivatalos megnyitó 16.00 órakor, pénteki zárás 21.00 órakor. Szombaton és vasárnap nyitás 10.00, zárás 21.00 órakor. Bontás vasárnap 21.00 órától hétfőn hajnali 02.00 óráig.

Az árusítóhelyek egységes, sorban elhelyezett kecskelábas (180×80 cm) asztalok. Nincs jó és rossz hely. Aki a vásárlóként érkezik mindent körbe fog járni, mindenkivel egyenlő eséllyel találkozhat. Kérnek mindenkit, hogy csak általa készített, minőségi termékkel érkezzen és rendelkezzen az előállítás és forgalmazás minden engedélyével.

Amit hozni kell: asztalterítő, abrosz, cégtábla, hosszabbító, összecsukható szék. Továbbá kérnek a szervezők mindenkit, hogy mindhárom nap lehetőség szerint az alkalomhoz illő népviseleti ruhába öltözzenek.

A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy a hátralévő napokban a Facebook-oldalon létrehozott eseményt minél többször osszák meg, értesítsék Budapesten élő vagy tartózkodó rokonaikat, barátaikat, ismerőseiket, hogy látogassanak ki a rendezvényre, amelyre a belépés ingyenes.

Részvételi feltételek

A kedvezményes kiállítói hozzájárulás mértéke a megyék által küldött termelők esetén 20.000 Ft, egyéb esetben 25.000 Ft a három napra. Kérik, hogy ezt az összeget november 5-ig a szervező, a Székely Összefogás Alapítvány számlájára fizessék be a jelentkezők.


Kapcsolat

A regisztrálást és a tájékoztatást az Alapítvány képviselője, Domokos István végzi. Arra kérik az érdeklődőket, hogy mindenképp írjanak minél előbb a  domokos2000@gmail.com villámposta-címre, illetve bővebb információkért hívják a +36209252363-as telefonszámot.


A Székely Összefogás Alapítvány közlése nyomán.

Címképen: a Budapest Bálna – Unger András felvétele.

Élő Székelyföld Munkacsoport