Időutazás fényképek által

0

 Időutazás fényképek által
A Kováts István Fotóarchívum Egyesület Időutazás a fotográfiákban címmel szervez kiállítást a fényképeszet udvarán, Székelyudvarhelyen,a Kossuth Lajos utca 24. szám alatt. Ugyanakkor sor kerül a Virtuális kiállítás megnyitójára, bemutatójára és a Székelyföld népviseletben című program ismertetésére is. 
 
A Kováts Fényképészet udvarán elkezdett tárlat újabb felvételekkel gyarapodik. Bemutatásra kerülnek a fénykész-táborban készült fekete-fehér felvételek, amelyeket gyermekek készítettek azzal az utazó-kamerával, amelyet néhai Kováts István is használt. 
 
A virtuális tárlat egy reprezentatív válogatás abból a mintegy 80 000 felvétel legjavától, amelyet négy nemzedéken át készítettek a Kováts-család fényképészettel foglalkozó tagjai. 
Lövéte központjában – Kováts István felvétele (1943)
 
Az egyesület – a dokumentáláson és konzerváláson túl – a legmodernebb és a hagyományos eszközökkel lehetőséget teremt a székelyföldi népviselet és a néphagyományok őrzésésére és népszerűsítésére is.

E két utóbbi programot ifj. Kováts Árpád fotográfus ismerteti hétfőn, a 2016. augusztus 29-én, 18.00 órakor kezdődő kiállításmegnyitón.

 
A belépés ingyenes. 
Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!

Cínképünkön: id. Kováts Árpád unokáját fényképezi a másfélszáz éves fényműteremben.

 
Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport